مقالات
۸ مورد از بهترین نکات بودجهبندی
از سری مقالات "بودجه بندی"
خلاصه :
۸ مورد از بهترین نکات بودجهبندی1. بودجه مبتنی بر صفر
بودجهبندی مبتنی بر صفر به این معناست که چگونه با پول خود حساب شده کار کنیم. هر چیزی که پس از فهرست کردن هزینههایتان «اضافی» باشد، به معنی پول اضافی نیست. برای آن پول اضافه هدف و کاری تعیین میشود و در ردیف بودجه قرار میگیرد تا به طور تصادفی خرج نشود.
این یک قانون بسیار مهم است که شما برای پول خود سخت کار میکنید و پول باید برای شما سخت کار کند. این قدرت بودجه مبتنی بر صفر است!
2. واقع بین باشید
آیا تا به حال هدفی تعیین کردهاید که برای شکست تنظیم شده باشد؟ مثل این است که بگویید: میخواهید در ماه 10 کتاب بخوانید در صورتیکه اصلاً وقت اضافه ندارید. اگر میخواهید موفق شوید، باید به خودتان فشار بیاورید، اما باید واقع بین باشید.
در مورد بودجهبندی هم همینطور است. به خودتان فشار بیاورید که بهتر خرج کنید و بیشتر پس انداز کنید اما در مورد زندگی خود نیز واقع بین باشید. وقتی آن را واقعی ببینید، واقعاً میتوانید برنده شوید.
3. هفتگی فکر کنید
ممکن است بخواهید برخی از سرفصلهای بودجهبندیتان را به بخشهای هفتگی تقسیم کنید تا به شما کمک کند هزینههای خود را تقسیم کنید.
به عنوان مثال، اگر یک میلیون تومان برای مخارج شخصی به خود اختصاص میدهید، آن را 250 هزار تومان در هفته در نظر بگیرید. اگر 3 میلیون تومان برای مواد غذایی در نظر میگیرید، به ازای هر هفته 750 هزار تومان میشود.
گاهی اوقات فکر کردن به این مقادیر به اندازه کافی باعث میشود که به بودجهبندی خود پایبند باشید.
4. یک سرفصل برای هزینههای اضافی درنظر بگیرید
برای مواردی که یکدفعه اتفاق میافتد یک ردیف بودجه درنظر بگیرید. یک ردیف بودجه اضافه به شما کمک میکند تا این هزینهها را بدون اینکه به سراغ پساندازتان بروید، پوشش دهید.
5. کارتهای اعتباری را کنار بگذارید
دلایل زیادی برای عدم استفاده از کارتهای اعتباری وجود دارد، اما در اینجا فقط به دو مورد اشاره میشود:
اول، اگر از کارتهای اعتباری برای خریدهای نقدی خود استفاده میکنید، این یک سیستم مدیریت پول بد است.
اگر از کارتهای اعتباری برای خریدهای روزانه استفاده کنید دیگر متوجه نخواهید شد که مثلاً برای خرید بیسکوئیت در ماه چقدر هزینه کردهاید. مثل این است که همهی پساندزتان را یکجا بخورید! در این صورت هزینههایی که میکنید از چشم شما پنهان میمانند.
دوم، اگر نتوانید قسطهای کارت اعتباریتان را به موقع پرداخت کنید، باید بهره دیرکرد را هم پرداخت کنید. (تحقیقات نشان میدهد که از هر 10 دارنده کارت اعتباری، چهار نفر در این دسته قرار میگیرند.) و شما در چرخه پرداخت هزینههای ماه گذشته در این ماه گیر میکنید. شما هرگز نمیتوانید با این روش پیشرفت کنید.
6. به حرکت رو به جلو ادامه دهید
اگر دیروز در بودجهبندی اشتباهاتی داشتید، سعی کنید که امروز تصمیمات درستی بگیرید. از گذشته تجربه کسب کنید و به سمت جلو و پیشرفت حرکت کنید
7. "نه" گفتن را یاد بگیرید
نگران چیزی نباشید، به شبکههای اجتماعی اعتماد نکنید.. بعضی از آنها دروغ میگویند. بعضی از آنها بابت عینک آفتابی خود بدهکار هستند. تعداد محدودی هستند که واقعاً موفق هستند که برای آن سخت تلاش کردند و این کاری است که شما باید انجام بدهید.
از بودجهبندی خود سخت دفاع کنید، در مواقعی که نیاز دارید "نه" بگویید. زیرا صادق بودن با خودتان، بودجهبندی و اهداف مالیتان از هر چیزی که میتوانید بخرید ارزشمندتر است.
8. به خودتان کمک کنید
به یاد داشته باشید، معمولاً سه ماه طول میکشد تا به کل این بودجهبندی رسیدگی شود. بار اول و دوم کامل نخواهد بود. اما شما به آنجا خواهید رسید! در طول مسیر به خودت کمک کن.
شما در بودجهبندی سریع به نتیجه نخواهید رسید. مثل یک مسابقه ماراتن است، یک تعهد است، یک سبک زندگی است! اگر زمانی خسته شدی این نکات را برای خودت یادآوری کن تا بتوانی موفق شوی.